Krav Maga News

news_ikmf

IKMF Krav Maga lessen in Heerlen

Zelfverdediging is geen vechtsport

Krav Maga is in een extreem gewelddadige omgeving ontstaan en ontwikkeld zich steeds verder op basis van recentelijke gebeurtenissen. Hier door is dit het enigste zelfverdedigingssysteem wat op de huidige vorm van samenleving inspeelt.

Kenmerkend voor Krav Maga is dat training vaak plaatsvindt met zeer uiteenlopende realistische situaties, zoals een ontvoeringssituatie, gevaar ’s nachts, aanvallen op een belangrijk persoon, aanvallen met een vuurwapen of mes, enzovoorts. Verder wordt op verschillende locaties getraind, dit in tegenstelling tot veel budo-sporten die een vaste dojo hebben. Waar zelfverdedigingsvormen als aikido en jiujitsu zeer subtiele technieken kennen, die de meeste mensen pas in echte gevechtssituaties effectief kunnen toepassen als zij ze jarenlang hebben geoefend, en het wushu zeer veel sierlijke vormen kent, beperkt het Krav Maga zich grotendeels tot technieken die hoe dan ook snel effect hebben. Dit is met name om praktische redenen: technieken sluiten voornamelijk aan op natuurlijke reflexen van iemand die zich verdedigt tegen een aanval, en in veel gevallen moeten mensen zich in relatief korte tijd effectief kunnen verdedigen, waardoor een no-nonsense benadering voor de hand ligt. Zaken als eer en aanzien zijn ook veel minder van belang in het Krav Maga dan in bijvoorbeeld het wushu.

Het Krav Maga kent dan ook geen kata en is een geschikte methode voor zowel mannen als vrouwen van alle leeftijden om in relatief korte tijd te leren omgaan met (levens-)bedreigende situaties, zoals bedreigingen met mes of vuurwapen. Zoals iedere realistische vorm van zelfverdediging is het Krav Maga niet aan regels gebonden, buiten de regels van de wet. Trappen en stoten naar het kruis zijn toegestaan, evenals stoten met de ellebogen naar het hoofd en het steken met vingers in ogen of tegen de keel. Het is dan ook geen sport, maar een zelfverdedigingssysteem. De beoefenaar van het Krav Maga zal dan ook indien mogelijk proberen conflictsituaties te vermijden, maar in een daadwerkelijke conflictsituatie alles doen om te overwinnen.

Het begrip Krav Maga betekend letterlijk, vertaald uit het Hebreeuws, contact gevecht. Wij proberen in Heerlen bij Tactical Solutions Krav Maga de originele vorm zo realistisch mogelijk te doceren aan mannen en vrouwen op een hoog niveau. Hierbij proberen we gebruik te maken van verschillende locatie`s (binnen & buiten), en het gebruik van realistische scenario`s om de werkelijkheid zo goed mogelijk na te bootsen. Ook van muziek, Lawaai, mist en schemer maken wij gebruik om in stress en extreme situaties de juiste reactie toe te passen.In het bijzonder word er aandacht besteed aan het inschatten van gevaar en de juiste reactie hierop onder stress, echter hoort plezier ook bij de training.


»meer nieuws mbt de krav maga institute